Yoga voor bedrijven

Yoga helpt de fysieke conditie en concentratie te verbeteren en verlaagt het stress level. Dit heeft een positief effect op de gezondheid, tevredenheid en productiviteit van medewerkers.

Gezonde en tevreden medewerkers door bedrijfsyoga

Yoga

Yoga helpt medewerkers fysiek in goede conditie te komen door het herhalen van verschillende yogahoudingen. Tevens helpt yoga bij het loslaten van spanningen door het trainen van ademhalingen. Het stress level gaat omlaag en er ontstaat weer ruimte voor creativiteit, productiviteit en plezier.
Medewerkers komen zowel fysiek als geestelijk beter in balans. Ze hebben meer uithoudingsvermogen, een groter gevoel van tevredenheid en zijn minder vaak ziek. De yogalessen zijn opgebouwd vanuit een praktisch oogpunt. Zo kunnen ze bij wijze van spreken op de fiets, thuis of op de werkplek toegepast worden. Het effect is op korte termijn al merkbaar.

Yoga kan achter je bureau op de werkplek worden gegeven. Of als het kantoor een geschikte ruimte heeft, kan yoga op de mat worden gegeven. We kijken samen naar de mogelijkheden. De minimale afname van yogales is 1 keer per week.

In goed onderling overleg wordt bezien welk tijdstip het meest praktisch is en het beste aansluit op de werkzaamheden. Wij zijn hierin flexibel en denken graag met je mee. Er zijn voldoende mogelijkheden voor het volgen van yogalessen. Zo kan dit in de vroege ochtend, rondom de lunchpauze of het einde van de werkdag. Zo behoudt je altijd een werkbare bezetting binnen jouw bedrijf.

Voordelen voor bedrijven

Yoga voor bedrijven neemt aan populariteit toe. Onderzoek wijst uit dat gelukkige en ontspannen medewerkers meer kunnen bijdragen aan het bedrijf. Niet voor niets bieden grote bedrijven als Apple, Facebook en Google yoga aan hun medewerkers.

Yoga levert een belangrijke bijdrage aan de loyaliteit van de medewerkers en het terugdringen van het ziekteverzuim. De algehele werksfeer verbetert, evenals de onderlinge samenwerking, focus en communicatie.

 

 

Wist je dat yoga fiscaal voordeel kan opleveren voor werkgevers? En dit is heel simpel te regelen, als je yoga opneemt in een Arbo-plan ter preventie van werkgerelateerde burn-out klachten.

Daarnaast kan yoga onder bepaalde voorwaarden worden afgetrokken van de loonbelasting als een vrije Arbo-verstrekking. Informeer ernaar bij je belastingconsulent. 

 

Aanbod yoga

1 ) Kundalini Yoga: bij deze vorm worden o.a ademhalingstechnieken getraind, waardoor je krachtig een meeting in kunt gaan.

2) Yin Yoga: door lang in dezelfde houdingen te blijven verleg je steeds jouw grens. Gewrichten en bindweefsel versterken, je bent kalmer in het hoofd en dit geeft een goede focus en concentratie.

3 ) Kung-Fu Yoga: dit is een stoere vorm van yoga. Het leert je krachtig en dynamisch te zijn, gebalanceerd en gezond. Je staat als een huis in onverstoorbare kalmte. 

4 ) Hatha Yoga: een dynamische en soepele yoga. Verhoogt de energie.

Contactformulier

9 + 1 =